Tekenles


Iedereen kan tekenen!


Heb je altijd al willen leren hoe je de wereld om je heen kunt vastleggen op papier? Of je nu een beginnende kunstenaar bent of je vaardigheden wilt aanscherpen, deze tekenlessen zijn ontworpen om jouw creatieve potentieel te ontsluiten. In een serie van tien lessen duiken we in de boeiende wereld van het tekenen, waarbij we verschillende stijlen, technieken en materialen verkennen.

Tijdens de cursus leer je niet alleen ‘kijken’, maar transformeer je jouw waarneming naar kunstzinnige creaties. We onderzoeken een breed scala aan onderwerpen – van portretten en landschappen tot bloemen, dieren en stilleven. Door te experimenteren met diverse thema’s, zoals het tekenen van een levend model of het vastleggen van de dynamiek van een landschap, stap je spelenderwijs uit je comfortzone. Elke les biedt ruimte voor persoonlijke inbreng en is een kans om van elkaar te leren in een gemoedelijke, ondersteunende omgeving. 

Deze cursus is een ideale gelegenheid om je tekenvaardigheden en je creatieve proces te ontwikkelen. Ben je klaar om de kunstenaar in jezelf te ontdekken?Lesdata:


De Kunstklas

Bij Creatief Collectief Elst geef ik sinds dit jaar samen met Rianne Bakker (Studio Kameleon) les bij de Kunstklas. 


Bron: https://creatiefcollectiefelst.nl/cursussen/kind-kunstklas/


"Kunstklas is er voor kinderen tussen de 9 en … jaar oud.

De komende cursus in het teken van ‘Creatieve Duo’s’. 

De juffen Rianne Bakker en Nikki van der Laan  van Van Klieder tot Kunst zijn daar het eerste voorbeeld van. Maar er wordt natuurlijk ook gezocht naar andere beroemde kunstenaarsduo’s. De lessen zijn leuk voor meisjes én jongens. Er gaat plat gewerkt worden, maar ook in 3D. Binnen de lijntjes, maar ook erbuiten. Verschillende materialen komen aan bod, zowel bekende als nieuwe materialen. Je leert dat wanneer je denkt dat iets is ‘mislukt’,  je juist jezelf verbetert. 

De docenten bruisen van nieuwe ideeën en staan te popelen om jullie te inspireren. 

Kunstklas is ontdekken, leren en vooral…
plezier hebben in het maken.

Geniale materialen

In januari starten we een nieuwe reeks lessen. Élke les gaan we met een ander materiaal aan de slag. Waarmee werkten beroemde kunstenaars? Is elk materiaal geschikt om kunst te maken? Je hebt vast wel eens met papier, stiften, potloden en verf gewerkt. Maar kun je er ook op een andere manier mee werken? En ook materialen die je misschien nog nooit in je handen hebt gehad, komen zeker voorbij.

Op deze en nog veel meer vragen gaan we het geniale antwoord vinden. Jullie zullen zelf geniale kunstwerken maken en we sluiten af met een heuse kunst-expo!
Ook als je al een keer meegedaan hebt, is het leuk om nóg een reeks lessen te volgen. Wij zorgen telkens voor nieuwe inspiratie en opdrachten.

Bijzonderheden

Expo

Twijfel je of de cursus iets voor jou is? Kom dan naar onze expo. Deze les is dan ideaal om sfeer te proeven, onze Werkplaats te bekijken, en de juffen te ontmoeten. Stel je vragen aan de kunstenaars of kunstjuffen en maak alvast een kunstwerk!

Eindexpo: (iedereen welkom)


Kinder Kunst zomer

Bij Creatief Collectief Elst is dit jaar de primeur! Kinder kunst zomer trapt af deze vakantie! Geef je gauw op! 


Bron: https://creatiefcollectiefelst.nl/cursussen/kinder-kunst-zomer/


Alles doen wat thuis niet kan!


Pssst, bijna alles!


De Kinder Kunst-Zomer komt er aan! Voor het eerst bieden kunstjuffen Rianne & Nikki een zomerprogramma aan. Voor alle basisschoolkinderen die geen genoeg krijgen van knutselen, tekenen, schilderen én kliederen – én ook graag willen leren van en óver andere kunstenaars. We gaan aan de slag in week 31 en week 32 (week 4 en 5 van de zomervakantie). 

De docenten bruisen van de ideeën en staan te popelen om jullie te inspireren. 

Bij ons kun je kliederen, experimenteren, lekker vies worden, uitproberen, foutjes maken, leren en lol maken. En dat met heel veel kleur.

Dit doen we binnen en buiten, en binnen en buiten de lijntjes. We gaan nieuwe materialen ontdekken.

Zoals: Verf gooien, stoepkrijt, binnen en buitenkunst, scheerschuim kliederen, voeten in de verf, waterballonnen, bellenblaas, natuurkunst, op de ramen…

Bijzonderheden:


Korting?

Als je je via Sjors sportief/creatief aanmeldt, krijg je korting op de deelnamekosten. Deze korting geldt ook voor huidige cursisten van Kunstklas & Van Klieder tot Kunst.

Deelname voor 1 week: € 75 ipv € 80

Deelname voor 2 weken: € 145 ipv € 160